De Protestantse Gemeente Purmerend kent een aantal wijken met pastorale wijkteams, waarop een beroep kan worden gedaan als men kontakt, zorg, aandacht op prijs stelt:

Er kan ook een beroep worden gedaan op de wijkpredikant dan wel de ouderenpastor, met name in crisissituaties.

Klik hier voor de wijkindeling

 


 

De wijkteams proberen contacten te onderhouden met gemeenteleden, door individueel huisbezoek, maar ook door andere initiatieven, zoals:

  • groothuisbezoeken: meerdere gemeenteleden komen samen bij een gemeentelid thuis
  • wandelingen: er wordt gepraat tijdens een wandeling
  • maaltijden: er wordt gezamenlijk gegeten en tijdens de maaltijd gesproken, soms aan de hand van een (jaar)thema (sommige maaltijden staan ook open voor niet-kerkelijke buurtbewoners)
  • oecumenische ontmoetingen met leden van verschillende kerkgemeenschappen bij elkaar.

 

In de wijken functioneren enkele koffiegroepen, waarbinnen ook sterk met elkaar wordt meegeleefd.

Door de werkgroep pastoraat (waarin vertegenwoordigers van de wijkteams zitting hebben) worden thema-avonden voor wijkteamleden georganiseerd. Ook wordt bij tijd en wijle begeleiding van gemeenteleden bij rouwverwerking aangeboden.

De aandacht voor mensen geldt ieder, die prijs stelt op pastoraal contact.
Er is een verschil in de manier waarop mensen bij de kerkelijke gemeente betrokken zijn: de één komt wekelijks naar de kerkdienst, de ander heeft daar veel minder mee en ervaart bijvoorbeeld de koffiegroep als plaats voor ontmoeting en gesprek of doet liever mee met een wandeling of een maaltijd. Het pastorale aanbod staat op voor iedereen. En ook wie helemaal geen lid is van de kerk, maar wel graag eens wil praten, kan een beroep doen op de wijkteams of de predikanten.