...een open huis voor iedereen

Kalender

Vorige maand Juli 2019 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31

Binnenkort

28 juli 2019
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
04 aug 2019
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
11 aug 2019
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
18 aug 2019
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk

Jeugd

PURMEREND - Kinderen en tieners uit de Protestantse Gemeente Purmerend houden op 26 mei in de grote zaal van de Taborkerk (Maasstraat 2) met hulp van creatieve gemeenteleden en jongeren een theateruitvoering van het Bijbelverhaal Ester. De aanvang is om 10.00 uur. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. De toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor een goed doel. Na afloop is er koffie/thee, frisdrank en limonade met iets erbij.

Eens in de twee jaar wordt een verhaal uit de Bijbel gekozen en met toneel, zang en muziek tot leven gebracht. Het Bijbelboek Ester gaat over de Joodse jonge vrouw Ester die in de vijfde eeuw voor Christus in het Perzische rijk leefde en als koningin haar volk redde van de dood. Het thema van het verhaal is dat God in moeilijke omstandigheden mensen zoekt die op Hem vertrouwen en via hen uitkomst biedt.

Kinderen en tieners verdiepen zich tijdens twee voorbereidingsavonden in het verhaal en bedenken samen de scenes. Het ‘theaterweekend’ begint al op de vrijdagmiddag en is bedoeld om jong en oud aan elkaar te verbinden. Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen werken samen aan kostuums, decors, toneelspel, zang, muziek en techniek. In de nacht van zaterdag op zondag blijft de jeugd in de kerk slapen. Na een weekend vol creativiteit, expressie, gezelligheid en lol is iedereen van harte welkom om hier via de jeugdtheateruitvoering iets van mee te beleven!

Theaterweekend 2019

Hoi!

Doe jij ook (weer) mee aan het theaterweekend?!

Als theatergroep halen we een opgeschreven verhaal uit de Bijbel en brengen dat met toneel, zang en muziek tot leven.

Maar het theaterweekend is veel meer dan dat. Reken maar op een tijd vol gezelligheid en lol!

Op dinsdagavond 7 en 14 mei vanaf 19:00 uur is er tijd voor kennismaking en bedenken we samen de scenes. En vanaf vrijdagmiddag 24 mei om 16:00 uur duiken we in de vertolking ervan. Dan gaan we oefenen met toneelspel, zang of muziek, repeteren en werken aan decor en kostuums.

Zaterdag 25 mei beginnen we om 10:00 uur en in de nacht van zaterdag op zondag mag je in de kerk slapen! De volgende ochtend sluiten we het theaterweekend af met de uitvoering van het stuk voor gemeenteleden en gasten.

Als je dit alles niet wilt missen, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Weet je het nog niet helemaal zeker, kom dan sfeer proeven tijdens de voorbereidingsavonden!

Met creatieve groet!

Projectgroep en crew Theaterweekend 2019

Alle activiteiten zijn in de Taborkerk. Voor meedoen geldt een minimale leeftijd van 10 jaar oud.

Subcategorieën

Jeugdwerk binnen de gemeente
Augustus 2018

Binnen de Protestantse Gemeente Purmerend is er kinder- en tienerwerk. Informatie over het kinderwerk vind je/vindt u op deze webpagina. Informatie over het tienerwerk vindt u op de webpagina van De Bovenkamer.

Het kinderwerk bestaat uit:
-Activiteiten tijdens de vieringen
-Activiteiten en projecten op andere momenten 

 

Tijdens de vieringen
Voor de allerjongsten is er crèche tijdens de hele viering.

Kleuters
Voor de kleuters is er iedere eerste zondag van de maand en tijdens bijzondere vieringen (zoals doopdiensten en een aantal christelijke feesten en gedenkdagen) kleuternevendienst. De kinderen uit de groepen 0 t/m 2 mogen na het gebed van de zondag naar de crècheruimte voor een filmpje van een Bijbelverhaal, een kleurplaat of verwerking bij het verhaal en vrij spelen. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug.

Groep 3 t/m 6 of 8
Per april is er iedere eerste zondag van de maand nevendienst voor kinderen uit de groepen 3 t/m 6. Ook zij mogen na het gebed van de zondag naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug. Tijdens bijzondere vieringen wordt er iets georganiseerd voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

 

Activiteiten voor kinderen uit groep 7 en 8
Veel sportscholen hebben strippenkaarten waarmee je een aantal keer kunt komen sporten. In de kerk doen we net zoiets. De activiteiten van dit seizoen zijn inmiddels afgelopen. Sfeerverslagen zijn te vinden op Facebook en op de homepage. Komend seizoen bieden we nieuwe activiteiten aan dus houd deze pagina in de gaten!

 

Projecten
In oktober en in december deden heel veel kinderen met veel plezier mee aan het theaterweekend en/of de Herdertjestocht. En er zijn plannen voor een theaterweekend in mei 2019.

 

Vragen over het jeugdwerk
Heeft u/heb je vragen over het jeugdwerk in de gemeente, dan kunt u contact opnemen met de jeugdwerker. Mijn naam is Ester Metselaar en ik ben bereikbaar per telefoon/SMS/app: 06-14239870 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder ben ik regelmatig in Purmerend. Komende periode is dat in ieder geval op:

  • Zondag 2 september: nevendienst en koffiedrinken na de viering
  • Vrijdagavond 15 september: avond met geloofsgesprek bij De Bovenkamer
  • Dinsdagavond 25 september: geloofsgesprek Loofhuttenfeest