Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen...

Jeugdnieuws

Jeugd

Zondag 21 maart 2021

Wist je dat granen ook groeien kunnen op alleen water, en de grond als voedingstof in eerste instantie eigenlijk helemaal niet nodig hebben?

Probeer het volgende maar eens:

Wat heb je nodig:
• Plastic zak met rits
• Keukenpapier
• 2-3 bonen
• Plakband
• Water
• Een raam met direct zonlicht
• En natuurlijk wat tijd

Wat moet je doen:
Open de zak met rits, zodat er ruimte is. Neem keukenpapier en maak het papier nat met water. Vouw het keukenpapier, totdat deze drie keer zo groot is als de boon.

Leg het natte keukenpapier in het midden van de bodem van de zak. Neem een boon en probeer deze op de voorkant van het keukenpapier te leggen en een andere boon aan de andere kant van het keukenpapier in de zak.

Plak de zak op een raam dat veel direct zonlicht ontvangt. Wacht een paar dagen en controleer wat er gebeurt. Als je zaadje na 5 dagen niet ontspruit, is het misschien bedorven. Probeer het dan met een ander boontje.

Na 8 dagen moet het plantje klaar zijn om te potten. Wil je het verder laten groeien dan moet je het nu in een potje met aarde, water en natuurlijk zonlicht zetten.

Het bijzondere is dat je door het zakje precies kunt zien wat er normaal in de donkere aarde in de pot gebeurt.

Leuk hè?

Zondag 14 maart

Het gaat vandaag over het eerste brood van de gersteoogst. Maar ook is er het verhaal over de wonderbare spijziging. Waar Jezus vele mensen te eten geeft van 5 broden en 2 vissen. Daarom hebben we een lekker recept van visbroodjes.

Het recept komt uit het boekje Heldenbaksels, bijbels verhalend kinderkookboek, geschreven en geïllustreerd door Held & Bloem.

Eet smakelijk !

Zondag 7 maart 2021


Het tempelplein leek in het verhaal op een marktplein. Maar eigenlijk was het bedoeld als huis van God. Hieronder zie je 2 keer dezelfde afbeelding, toch is er het een en ander veranderd.
Kan jij in allebei de afbeeldingen de ZEVEN verschillen vinden?

Zondag 28 februari 2021

 

Jezus vertelde aan zijn vrienden in het verhaal dat ze het aan niemand mochten vertellen. Dat is nogal moeilijk… als je een wonder meemaakt om er dan niemand iets over te vertellen.
Doormiddel van de pop-up kaart die je kunt maken met dit werkblad, mag jij wel anderen over dit verhaal, dit wonder, vertellen.

 


Zondag 21 februari 2021


In het verhaal van vandaag heb je gehoord hoe Jezus in de woestijn op zoek was naar hoe hij de mensen kon vertellen over het Goede Nieuws.
De engelen vertellen: Het is zover! Gods koninkrijk is dichtbij. Verander je leven, geloof het goede nieuws.
Sommige mensen gebruiken deze tijd voor Pasen ook om te vasten en na te denken.

We willen jou ook aan het denken zetten: Welke luxe kan jij laten staan? Bedenk wat je in de komende periode anders wilt/gaat doen. En schrijft dat hieronder op. Dan kan je vanaf nu iedere dag een kleurtje geven, en dan kom je vanzelf bij Pasen. We zitten nu op de zondag die tussen dag 4 en 5 zit.

plaat

Onze jeugd heeft ook een eigen website !

Subcategorieën

Jeugdwerk binnen de gemeente
Augustus 2018

Binnen de Protestantse Gemeente Purmerend is er kinder- en tienerwerk. Informatie over het kinderwerk vind je/vindt u op deze webpagina. Informatie over het tienerwerk vindt u op de webpagina van De Bovenkamer.

Het kinderwerk bestaat uit:
-Activiteiten tijdens de vieringen
-Activiteiten en projecten op andere momenten 

 

Tijdens de vieringen
Voor de allerjongsten is er crèche tijdens de hele viering.

Kleuters
Voor de kleuters is er iedere eerste zondag van de maand en tijdens bijzondere vieringen (zoals doopdiensten en een aantal christelijke feesten en gedenkdagen) kleuternevendienst. De kinderen uit de groepen 0 t/m 2 mogen na het gebed van de zondag naar de crècheruimte voor een filmpje van een Bijbelverhaal, een kleurplaat of verwerking bij het verhaal en vrij spelen. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug.

Groep 3 t/m 6 of 8
Per april is er iedere eerste zondag van de maand nevendienst voor kinderen uit de groepen 3 t/m 6. Ook zij mogen na het gebed van de zondag naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug. Tijdens bijzondere vieringen wordt er iets georganiseerd voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

 

Activiteiten voor kinderen uit groep 7 en 8
Veel sportscholen hebben strippenkaarten waarmee je een aantal keer kunt komen sporten. In de kerk doen we net zoiets. De activiteiten van dit seizoen zijn inmiddels afgelopen. Sfeerverslagen zijn te vinden op Facebook en op de homepage. Komend seizoen bieden we nieuwe activiteiten aan dus houd deze pagina in de gaten!

 

Projecten
In oktober en in december deden heel veel kinderen met veel plezier mee aan het theaterweekend en/of de Herdertjestocht. En er zijn plannen voor een theaterweekend in mei 2019.

 

Vragen over het jeugdwerk
Heeft u/heb je vragen over het jeugdwerk in de gemeente, dan kunt u contact opnemen met de jeugdwerker. Mijn naam is Ester Metselaar en ik ben bereikbaar per telefoon/SMS/app: 06-14239870 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder ben ik regelmatig in Purmerend. Komende periode is dat in ieder geval op:

  • Zondag 2 september: nevendienst en koffiedrinken na de viering
  • Vrijdagavond 15 september: avond met geloofsgesprek bij De Bovenkamer
  • Dinsdagavond 25 september: geloofsgesprek Loofhuttenfeest