...een open huis voor iedereen

Kalender

Vorige maand Oktober 2020 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 40 1 2 3
week 41 4 5 6 7 8 9 10
week 42 11 12 13 14 15 16 17
week 43 18 19 20 21 22 23 24
week 44 25 26 27 28 29 30 31

Binnenkort

Geen evenementen

Nieuws

 

Op 12 juli is Gerard officieel losgemaakt van onze gemeente en is hij aan een welverdiend emeritaat begonnen. Het was , mede doordat het  in ‘coronatijd ’plaatsvond, een bijzondere viering waarin  Gerard voorging. Niet zoals gebruikelijk  bij een afscheid een extra volle kerk, maar slechts gevuld met en kleine honderd mensen, zonder gemeentezang en een tafelviering. Het werd een sobere viering waarbij aan het eind met toespraken waardering werd uitgesproken voor zijn inzet. Ook de ‘jeugd’ liet van zich horen op een wijze die bij deze tijd past. Tijdens de viering zijn er veel foto’s gemaakt waarvan een klein deel is gepubliceerd in de Mozaïek van september.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om tijdens een feestelijke avond in juni  in een ontspannen sfeer met elkaar terug te kijken op de tien jaar waarin Gerard verbonden was aan onze gemeente. Dat ging niet door vanwege alle beperkingen tijdens de eerste golf van corona en besloten werd dit te verschuiven naar oktober. Toen leek dat een goed alternatief waarbij het plan was tijdens de avond alle foto’s die gemaakt zijn op 12 juli te tonen.

zegenEn toen werden we geconfronteerd met de tweede coronagolf. Daarom hebben we in overleg met Gerard moeten besluiten dat de geplande avond op 30 oktober moet worden afgelast en  we een informele avond niet meer kunnen organiseren. Wij zijn nu extra blij dat de viering is vastgelegd met foto’s en geluid. Al die mooie beelden van 12 juli willen wij u niet onthouden.  Daarom staan ze van af nu in een fotogalerij op de website. Ook de viering kunt u nog een keer beluisteren via kerkdienstgemist.nl

Het voelt raar dat het zo gegaan is. Maar het is niet anders. Gerard heeft aangegeven dat de viering van 12 juli voor hem heel goed is geweest waarin op een waardevolle wijze hem recht is gedaan.

Namens de kerkenraad: Peter Hartog

Namens de voorbereidingscommissie : Hanny Somers

bruiloft-te-kana.jpg - 163,00 kB

Kana zondag, 19 januari a.s., Taborkerk, 10.00 uur

We horen dat verhaal waarin Jezus op een bruiloft water in wijn verandert. Waar gaat dat verhaal over? Het klinkt heel feestelijk: bruiloft, wijn... En dat is het ook. De dichter Willem Barnard dichtte over dit verhaal ooit deze regel: "Leven met de smaak van Gods liefde".

Het feest van deze zondag wordt nog meer kracht bijgezet, omdat we gaan dopen!

Welkom!

 

 

 

 

Subcategorieën

Het laatste nieuws

Jeugdwerk binnen de gemeente
Augustus 2018

Binnen de Protestantse Gemeente Purmerend is er kinder- en tienerwerk. Informatie over het kinderwerk vind je/vindt u op deze webpagina. Informatie over het tienerwerk vindt u op de webpagina van De Bovenkamer.

Het kinderwerk bestaat uit:
-Activiteiten tijdens de vieringen
-Activiteiten en projecten op andere momenten 

 

Tijdens de vieringen
Voor de allerjongsten is er crèche tijdens de hele viering.

Kleuters
Voor de kleuters is er iedere eerste zondag van de maand en tijdens bijzondere vieringen (zoals doopdiensten en een aantal christelijke feesten en gedenkdagen) kleuternevendienst. De kinderen uit de groepen 0 t/m 2 mogen na het gebed van de zondag naar de crècheruimte voor een filmpje van een Bijbelverhaal, een kleurplaat of verwerking bij het verhaal en vrij spelen. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug.

Groep 3 t/m 6 of 8
Per april is er iedere eerste zondag van de maand nevendienst voor kinderen uit de groepen 3 t/m 6. Ook zij mogen na het gebed van de zondag naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug. Tijdens bijzondere vieringen wordt er iets georganiseerd voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

 

Activiteiten voor kinderen uit groep 7 en 8
Veel sportscholen hebben strippenkaarten waarmee je een aantal keer kunt komen sporten. In de kerk doen we net zoiets. De activiteiten van dit seizoen zijn inmiddels afgelopen. Sfeerverslagen zijn te vinden op Facebook en op de homepage. Komend seizoen bieden we nieuwe activiteiten aan dus houd deze pagina in de gaten!

 

Projecten
In oktober en in december deden heel veel kinderen met veel plezier mee aan het theaterweekend en/of de Herdertjestocht. En er zijn plannen voor een theaterweekend in mei 2019.

 

Vragen over het jeugdwerk
Heeft u/heb je vragen over het jeugdwerk in de gemeente, dan kunt u contact opnemen met de jeugdwerker. Mijn naam is Ester Metselaar en ik ben bereikbaar per telefoon/SMS/app: 06-14239870 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder ben ik regelmatig in Purmerend. Komende periode is dat in ieder geval op:

  • Zondag 2 september: nevendienst en koffiedrinken na de viering
  • Vrijdagavond 15 september: avond met geloofsgesprek bij De Bovenkamer
  • Dinsdagavond 25 september: geloofsgesprek Loofhuttenfeest

Laatste nieuws

  • Coronavirus

    DE TABORKERK IS GEOPEND  Gebruiksregels conform de richtlijnen van de overheid Dit e-mailadres...

    Lees meer...

Inloggen

Zoeken