Protestantse Gemeente Purmerend

Een open huis voor iedereen...

Nieuws

Vieringen vanaf 13 juni 2021

Het Kernbestuur van de PGP heeft besloten om het advies van de PKN, om het aantal kerkgangers te verhogen, op te volgen, Met ingang van zondag 13 juni wordt het aantal kerkgangers in de Taborkerk daarom verhoogd naar 60 personen (exclusief medewerkers). Alle basisregels moeten uiteraard in acht genomen worden en het reserveringssysteem wordt toegepast. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om na de viering koffie te drinken. U bent van harte uitgenodigd om u aan te melden voor de zondagse vieringen in de Taborkerk en zo elkaar te ontmoeten. Actuele Informatie over het reserveren vindt u wekelijks in de Nieuwsbrief.

Aanmelden voor het bijwonen van vieringen

Om aanwezig te kunnen zijn bij een viering, moet u zich vooraf aanmelden en wordt er gevraagd of u corona gerelateerde klachten heeft.

We vragen dit ook aan u bij de ingang van de Taborkerk. Uw gegevens worden genoteerd en blijven één maand bewaard.

U kunt zich aanmelden via de website, e-mail of per telefoon.

Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk tot vrijdag 20 uur.

Per telefoon: 06 23 73 54 64 Marian van Ettekoven; dit kan op donderdag tussen 20 en 22 uur en vrijdag tussen 18 en 20 uur.

Subcategorieën

Het laatste nieuws

Jeugdwerk binnen de gemeente
Augustus 2018

Binnen de Protestantse Gemeente Purmerend is er kinder- en tienerwerk. Informatie over het kinderwerk vind je/vindt u op deze webpagina. Informatie over het tienerwerk vindt u op de webpagina van De Bovenkamer.

Het kinderwerk bestaat uit:
-Activiteiten tijdens de vieringen
-Activiteiten en projecten op andere momenten 

 

Tijdens de vieringen
Voor de allerjongsten is er crèche tijdens de hele viering.

Kleuters
Voor de kleuters is er iedere eerste zondag van de maand en tijdens bijzondere vieringen (zoals doopdiensten en een aantal christelijke feesten en gedenkdagen) kleuternevendienst. De kinderen uit de groepen 0 t/m 2 mogen na het gebed van de zondag naar de crècheruimte voor een filmpje van een Bijbelverhaal, een kleurplaat of verwerking bij het verhaal en vrij spelen. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug.

Groep 3 t/m 6 of 8
Per april is er iedere eerste zondag van de maand nevendienst voor kinderen uit de groepen 3 t/m 6. Ook zij mogen na het gebed van de zondag naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen zij weer in de viering terug. Tijdens bijzondere vieringen wordt er iets georganiseerd voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

 

Activiteiten voor kinderen uit groep 7 en 8
Veel sportscholen hebben strippenkaarten waarmee je een aantal keer kunt komen sporten. In de kerk doen we net zoiets. De activiteiten van dit seizoen zijn inmiddels afgelopen. Sfeerverslagen zijn te vinden op Facebook en op de homepage. Komend seizoen bieden we nieuwe activiteiten aan dus houd deze pagina in de gaten!

 

Projecten
In oktober en in december deden heel veel kinderen met veel plezier mee aan het theaterweekend en/of de Herdertjestocht. En er zijn plannen voor een theaterweekend in mei 2019.

 

Vragen over het jeugdwerk
Heeft u/heb je vragen over het jeugdwerk in de gemeente, dan kunt u contact opnemen met de jeugdwerker. Mijn naam is Ester Metselaar en ik ben bereikbaar per telefoon/SMS/app: 06-14239870 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder ben ik regelmatig in Purmerend. Komende periode is dat in ieder geval op:

  • Zondag 2 september: nevendienst en koffiedrinken na de viering
  • Vrijdagavond 15 september: avond met geloofsgesprek bij De Bovenkamer
  • Dinsdagavond 25 september: geloofsgesprek Loofhuttenfeest