...een open huis voor iedereen

Kalender

Vorige maand Augustus 2021 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 31 1 2 3 4 5 6 7
week 32 8 9 10 11 12 13 14
week 33 15 16 17 18 19 20 21
week 34 22 23 24 25 26 27 28
week 35 29 30 31

Binnenkort

Geen evenementen

Vieringen

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. De PKN heeft de restricties voor vieringen met gemeenteleden daarom aangepast. Het kernbestuur heeft een werkgroep gevraagd een plan te maken om in de Taborkerk weer als gemeente bij elkaar te komen.

De werkgroep heeft het plan met grote voortvarendheid gemaakt en aan het kernbestuur gestuurd. Dit plan is met enige aanpassingen goedgekeurd. We zullen, als we alle voorwaarden kunnen realiseren, op 21 juni voorzichtig beginnen met vieringen met niet meer dan 30 gemeenteleden. Vanaf 1 juli staat de overheid onder voorwaarden vieringen tot 100 mensen toe. We zullen langzaam opstarten:

Zondag 19 januari 2020, Kanazondag.

We lezen dat wonderlijke verhaal van die bruiloft, waar Jezus water ion wijn verandert, dat niet verwart moet worden met 'water bij de wijn doen'... De dichter Willem Barnard schreef ooit over dit verhaal, dat het gaat over "Leven met de smaak van Gods Liefde". Die liefde wordt in deze viering ook zichtbaar vanwege de doop die zal worden bediend. Een feestelijk gebeuren dus! Welkom!

 

wijzen taizé

ZONDAG EPIFANIE

Hoe wijs zijn zij, die magiërs uit het Bijbelverhaal? Wijs genoeg om zich door de hemel (een blinkende ster) te laten leiden op hun weg op aarde. Wijs genoeg om de schatten van de wereld in dienst te stellen van die hemelse gave - God in ons midden. dat kindje in die kribbe...

Deze zondag reizen we samen - wat zien we, waar komen we langs, en hoe het komt dat de terugweg altijd anders is dan de heenweg.

WELKOM

Viering Zondag 15 december 10.00 uur

 Geloven – een waagstuk

 Geloven een waagstuk
Het is zondag de derde zondag van Advent.
 
Met behulp van dit kunstwerk 
verkennen we het waagstuk,
dat ‘geloven’ wordt genoemd.
 
De dienst wordt opgeluisterd door het
koor Marcantat
uit Marken.
 
En we vieren avondmaal.
 
Welkom!

Zondag 1 december,
de 1e zondag van Advent,
op zoek naar wie en wat
Lichtgevend
zijn.

 kaars

 

 

 

 

We lezen het verhaal van tien meisjes op weg naar een groot feest: een bruiloft! Ze hebben gelukkig allemaal ook olielampjes mee genomen – want het kan laat worden en donker… Toch is alleen een olielampje nog géén licht…

Voorganger: ds. Wessel Westerveld
M.m.v. het Voorzangersensemble o.l.v. Peter Wagenaar
Speciaal welkom aan onze gasten
van de Prinsenstichting en van Odion

 

Zondag 13 oktober een Eye-Opener-viering. Dat zijn vieringen waarin een prikkelende tekst van de website Tuimelteksten wordt belicht door een gastspreker.
Deze keer is dat Wouter van Waardt. Wouter kennen de meeste mensen wel als de oprichter van kwaliteitsboekhandel Het Leesteken in Purmerend. Verder is hij actief met allerlei culturele bezigheden voor de Purmerender.
Veelzijdig en betrokken! Hij heeft als kristallisatiepunt van zijn overdenking gekozen voor de Tuimeltekst: Reis zo ver je kunt kijken. Daarna kun je verder zien.

Laatste nieuws

  • Coronavirus

    Het Kernbestuur van de PGP heeft n.a.v. de aanbevelingen van de PKN de volgende besluiten genomen: m.i.v. 4...

    Lees meer...

Inloggen

Zoeken