De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. De PKN heeft de restricties voor vieringen met gemeenteleden daarom aangepast. Het kernbestuur heeft een werkgroep gevraagd een plan te maken om in de Taborkerk weer als gemeente bij elkaar te komen.

De werkgroep heeft het plan met grote voortvarendheid gemaakt en aan het kernbestuur gestuurd. Dit plan is met enige aanpassingen goedgekeurd. We zullen, als we alle voorwaarden kunnen realiseren, op 21 juni voorzichtig beginnen met vieringen met niet meer dan 30 gemeenteleden. Vanaf 1 juli staat de overheid onder voorwaarden vieringen tot 100 mensen toe. We zullen langzaam opstarten:

 

* vanaf 21 juni tot 1 juli 30 gemeenteleden
* vanaf 1 juli 60 gemeenteleden
* daarna 85 en oplopend naar maximaal 100 personen

Een aantal noodzakelijke maatregelen:

* U meldt zich bij de coördinator die buiten staat
* Looproutes worden aangegeven (u komt via de hoofdingang binnen)
* Handen dienen gereinigd te worden
* Damestoilet en urinoir zijn afgesloten
* Jassen worden meegenomen naar de kerkzaal
* Na de viering is er geen koffiedrinken
* Vooralsnog is er geen autodienst en geen kinderopvang

In de viering is gemeentezang niet toegestaan, maar zullen vier voorzangers samen met Peter Wagenaar voor het muzikale gedeelte zorgen.

Voorwaarde is, dat ieder die naar de viering wil komen, geen coronaklachten heeft.

U moet zich aanmelden om aanwezig te zijn bij een viering. De aanmelding vindt plaats via email en mocht dit voor u niet mogelijk zijn, dan per telefoon. Zijn er te veel aanmeldingen, dan wordt geloot. Wie wordt uitgeloot, komt bovenaan de lijst voor de volgende zondag te staan.

Via email/ website:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk tot vrijdag 20.00 uur.

Via telefoon:   06 23 73 54 64 (Marian van Ettekoven) aanmelden donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur en vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Mocht u uitgeloot worden, dan krijgt u bericht via email of telefoon.

Let op! Bovenstaand geldt pas voor de viering van 21 juni.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Bij aanmelding via email of telefoon worden uw naam, adres en telefoonnummer gevraagd. U vult in of u wordt gevraagd of u klachten heeft die duiden op een besmetting met het coronavirus. Deze gegevens worden één maand bewaard. Dit in verband met contactonderzoek bij een coronabesmetting.

Om op zondag alles in goede banen te leiden, hebben we vrijwilligers nodig.

Eén vrijwilliger bij de hoofdingang, die de kerkgangers vragen stelt over gezondheid en controleert of men zich heeft aangemeld. Daarnaast twee vrijwilligers die de kerkgangers op een veilige manier naar hun zitplaats begeleiden. Er zijn drie vrijwilligers per zondag nodig en omdat we die mensen niet ieder zondag willen belasten, zoeken we minimaal 9 vrijwilligers. Meldt u zich alstublieft aan! We willen graag 21 juni van start gaan.

U kunt zich aanmelden bij Wil Molevelt: 0299 428225 ,u kunt eventueel voicemail inspreken.

Tot slot, de vieringen blijven we ook online uitzenden!

Hartelijke groeten, namens het kernbestuur,

Peter Hartog, voorzitter