...een open huis voor iedereen

Kalender

Vorige maand Oktober 2020 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 40 1 2 3
week 41 4 5 6 7 8 9 10
week 42 11 12 13 14 15 16 17
week 43 18 19 20 21 22 23 24
week 44 25 26 27 28 29 30 31

Binnenkort

Geen evenementen

Artikelindex

Wat ons voor ogen staat

De Protestantse Gemeente Purmerend is (sinds december 2007) voortgekomen uit de Hervormde Gemeente Purmerend, de Gereformeerde Kerk van Purmerend en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Purmerend. De Protestantse Gemeente Purmerend maakt onderdeel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

De Protestantse Gemeente Purmerend wil graag een gemeente zijn waar velen zich thuis voelen, mensen van heel verschillende achtergrond, allemaal verschillend van gezicht en hart, maar met elkaar verbonden door de roeping om lief te hebben als door God geliefde mensen.

In de gemeente zijn mensen onderweg. Waarom en waartoe?

  • Om God te zoeken, om iets van God zelf te ervaren, hoe verborgen dat soms ook mag zijn
  • Om elkaar te zoeken, om oog voor elkaar te hebben, om in een wereld waarin eenzaamheid en individualisme voorkomt, een gemeenschap te vormen, waarin we met elkaar in gesprek zijn, Gods goedheid vieren, samen leren.
  • Om de stad en de wereld te zoeken, om als kerkelijke gemeente oog te hebben voor wie in deze stad wonen en werken en waar mogelijk dienstbaar te zijn aan mensen dichtbij en veraf.


De Protestantse Gemeente Purmerend werkt met een beleidsplan, waarin is vastgelegd hoe wij gemeente willen zijn.

In de gemeente weten wij ons geïnspireerd door Jezus van Nazareth, een joodse man, in Israël geboren uit Maria, rond het begin van onze jaartelling. Van hem zeggen wij dat hij een bijzonder mens was, dat hij vol was van de Geest van God, dat als het ware de mentaliteit van de Eeuwige hem bezielde. Hij was een mens van vrede. Hij had het heil (de heelheid) van mensen op het oog. Hij verkondigde het koningschap van God, dat wil zeggen dat hij zich met name liet gezeggen door wat hij als de wil God (die hij zijn vader noemt) had verstaan.
Dat leverde hem wel kritiek op van de autoriteiten van zijn dagen. Hij werd dan ook gearresteerd en gedood aan een kruis. Maar wij geloven niet dat daarmee is opgehouden wat met hem begonnen is.
Integendeel, van hem zeggen wij dat hij leeft, dat hij is opgestaan, dat hij voortleeft in zijn gemeente.
Daarom proberen wij hem na te volgen, net als hij geïnspireerd door die Geest, die mentaliteit van God.

Laatste nieuws

  • Coronavirus

    DE TABORKERK IS GEOPEND  Gebruiksregels conform de richtlijnen van de overheid Dit e-mailadres...

    Lees meer...

Inloggen

Zoeken