...een open huis voor iedereen

Kalender

Vorige maand Juni 2021 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 22 1 2 3 4 5
week 23 6 7 8 9 10 11 12
week 24 13 14 15 16 17 18 19
week 25 20 21 22 23 24 25 26
week 26 27 28 29 30

Binnenkort

20 juni 2021
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
27 juni 2021
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
04 juli 2021
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk
11 juli 2021
10:00 - 11:00
Viering in de Taborkerk

Welkom

Welkom in Purmerend, en welkom bij de Protestantse Gemeente Purmerend. Wij hopen dat je je snel thuis voelt in je nieuwe woning, in je nieuwe buurt en in onze kerkgemeenschap.
Als je ergens nieuw komt wonen, zijn er soms drempels waar je voor de eerste keer overheen moet stappen. Sommige zijn laag, en die neem je gemakkelijk. Anderen lijken hoger, waardoor het soms een poosje kan duren voordat je de moed en energie verzameld hebt om ook over deze drempels heen te stappen. Ook de kerk kan een hoge drempel hebben. Wij weten niet hoe jij tegen de kerk aankijkt, maar wij proberen een "laagdrempelige" gemeente te zijn en we nodigen je hartelijk uit om een stap over de drempel van onze gemeente te zetten.

Elders op deze site heb je misschien al wat gelezen over onze gemeente, maar hier zetten we het allemaal nog eens op een rijtje.

Wie zijn wij ?

Wij zijn een Protestantse Gemeente – behorend tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN) – rondom twee kerkgebouwen – De Doortocht en de Taborkerk – met ieder een eigen traditie en sfeer.

Wat voor gemeente zijn wij ?

Als kernwoorden gelden : samen en veelkleurig:
Wij willen graag een gastvrije gemeente zijn waar iedereen zich thuis voelt.
Een plek waar ruimte is voor alle mensen, hoe verschillend ze ook zijn. Dat willen we ook uitstralen met ons logo. Hoe verschillend de verwachtingen en geloofsbelevingen van onze leden en gasten ook zijn, wij streven ernaar om open en respectvol met elkaar om te gaan. Wij hopen dat mensen bij ons een plek vinden waar ze terecht kunnen met hun levensverhaal, en hun zorgen en geluk kunnen delen met anderen.

We doen het ook samen:
In onze gemeente zijn veel vrijwilligers actief en wij proberen het vrijwilligerswerk in de gemeente zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de persoonlijke talenten, voorkeuren en vaardigheden van mensen. Dit vrijwilligerswerk vormt vaak een leuke ingang om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult versteld staan hoeveel mogelijkheden er zijn ! Als je eens wilt kijken of er iets van je gading bijzit, kun je contact op nemen met de scriba (secretaris) van de kerkenraad

Adres Kerkgebouw


De Taborkerk – Maasstraat 2, 1442 RV Purmerend

NB. In de Lutherse Kerk - Hoogstraat 18, 1441 BC Purmerend – worden geen vieringen meer gehouden. Wel wordt dit kerkgebouw gebruikt voor missionaire aanwezigheid in de stad.

Kerkdiensten

Iedere zondag wordt er een viering gehouden in de Taborkerk. De aanvangstijd is 10.00 uur.

Tot slot

Als het goed is word je (of ben je al) bezocht door iemand als je vanuit een andere gemeente naar ons bent overgeschreven. Je krijgt dan meer informatie over onze gemeente, o.a. over ons kerkblad Mozaïek.
Mocht je niet bezocht worden, laat dit dan even weten aan onze secretaris. Ook kun je bij hem terecht met al je overige vragen. Je kunt hem mailen.

Laatste nieuws

  • Coronavirus

    Het Kernbestuur van de PGP heeft besloten om het advies van de PKN, om het aantal kerkgangers te...

    Lees meer...

Inloggen

Zoeken